Friday, 26 April 2013

Lundby 70-tal

Idag tänkte jag berätta om ett 70-tals dockskåp ur samlingen. Det är ett Lundbyhus av Göteborgsmodellen från 1978. Husen hade då fått mörkbruna dörrar och heltäckningsmatta i sovrum och vardagsrum, gul respektive orange. Det här huset har också en undervåning, men den är inte färdigmöblerad.  Huset är förövrigt möblerat och inrett med de möbler och tillbehör som fanns att köpa 1978. På balkongen ligger en liten kille i en solstol med ett skyddande parasoll.

 
Badrummet är egentligen mitt favoritrum med den gröna och delvis orangea badrumsinredningen. Vid tiden fanns det nu flera kompletta enheter att köpa till badrummet. Förutom det mest nödvändiga i ett badrum fanns nu också både dusch och bidé. Även handukar, hylla med extra toarullar samt en elektrisk rakapparat till dockskåpspappan fanns. Observera det matchande gröna golvet samt den knallorangea toasitsen. 

 
Vardagsrummet har tidstypiska snurrfåtöljer i gul manchester och tak- respektive golvlampan är kopior av de vid tiden omåttligt populära bumling lamporna. Folket i det här huset kan också lyssna på musik på den fina skivspelaren med öppningsbart lock.

 
Matsalsmöblemanget i mittenrummet på nedre plan är ett annat favoritrum då jag är väldigt nöjd med just den inredningen. Den lilla avlånga blombänken trodde jag när jag köpte den, att den var i teak och tillhörde 60- samt tidiga 70-tals hus, så jag blev först lite besviken att den var gul. Desto roligare var det när den nu passade så bra i 78-huset istället.
 
 
Köksenheterna är i tidsenlig orange färg och husets invånare har också möjlighet att brygga kaffe i kaffebryggaren på bänken till vänster samt dammsuga sina golv. Under den röda köksklockan skulle jag vilja ha något för det ser lite tomt ut. Men jag har inte riktigt bestämt mig ännu vad.
 

 
Sovrummet har gula sängar som matchar fint till den gula heltäckningsmattan och den tidstypiskt storblommiga gula tapeten. Sänglampor eller någon tavla skulle ju passa bra på den tomma väggen.
 


1 comment:

Amaruq said...

Hei. De som eide mitt ganske like hus hadde limt kjøkkenklokken på stueveggen.

Post a Comment