Saturday, 29 June 2013

Ett fantastiskt hus!

Igår fick jag ett Lundbyhus från 1963 som jag köpt till samlingen. Tack pappa för att du ombesörjde en del av transporten. Det är i fantastiskt originalskick och trots att det blev lite för dyrt så är jag jättenöjd med mitt köp.


Huset har underbara 60-tals tapeter med knappt några skador alls. Alla golv är snygga och oslitna. Dessutom köpte jag samtidigt tidsenlig badrumsinredning, köksinredning, sovrumsmöblemang samt en helt underbar taklampa och lite smågrejer.


2 comments:

Anonymous said...

Hej, härlig blogg! Man blir inspirerad! Jag har precis tagit mig an mitt gamla dockhus som stått på vinden hos mina föräldrar. Jag tänkte inreda det tidsenligt och köpa till lite möbler. Jag tänkte fråga dig två frågor då du verkar kunnig i dockhusområdet. Jag undrar om du vet vilket år huset med rött tegel och två badrumsfönster gjordes?
Sen har jag även en möbel en röd med svarta prickar det är en rak soffa en schäslong med rullad kudde och två raka stola`? du vet nog vilken jag menar vet du vilket år den möbelgruppen är ifrån?
tack igen för en trevlig läsning på din blogg=)

Helena Haage said...

Hej!
Kul att du gillar min blogg och kul att du intresserar dig för ditt gamla dockskåp. Det är kulturskatter som är värda att bevara. Ett Lundbyhus av den så kallade Göteborgsmodellen (som huset i detta inlägg är) tillverkades med två fönster på nedervåningens högra gavel, dvs till badrum och hall, under åren 1960-66. Angående möbelgruppen så konsulterade jag Elisabeth (Svenska dockhus) som meddelar att Lundby tillverkade möbelgruppen från tidigt 50-tal och den rödprickiga 57-58.
Med vänlig hälsning
Helena

Post a Comment