Friday, 19 July 2013

Glada färger i Lundby 1973

Ikväll skriver jag om ett Lundby-hus från tidigt 1970-tal, närmare bestämt 1973. I mitt hus har träspaljén nu ersatts av en trappa med räcke i plast. Tapeter och golv är fint originalskick med heltäckningsmattor i de övre rummen och målade golv på nedre plan.

 
Inredningen fanns till försäljning under 1973 och finns följaktligen med i deras produktkatalog från året. Huset har också plastdörrarna som lanserades 1971. Kantlisterna på huset är fortfarande i trä. Som syns saknas en liten list, men jag har lite gammal list och ska försöka fixa till det.
 
 
Köksmöblerna och köksinredningen kom detta år i nya glada färger. Här en variant i gult och orange. Känns så 70-tal. Till och med lampan matchar i färg. 


 
Matsalsmöblemanget lanserade Lundby redan 1971 och det fanns kvar i sortimentet under 1973. Väldigt fin färgkombination tycker jag, med det röda och det blå. 

 
Badrum i klassisk Lundbystil. Observera den lilla söta badrumslampan. En orange badrumsmatta saknas.  
 
 
I vardagsrummet står sofforna London som var nyhet 1973. Även soffbordet med ett havsmotiv var nyhet detta år. Har även införskaffat ett litet hörnbord med samma motiv, men det har jag inte fått levererat ännu.   

 
På sista bilden visar jag möbler som väntar på en undervåning som är köpt men som ännu inte kommit. Den randiga soffan kallas Shake och var nyhet 1972, likaså de runda borden och pallarna. 

1 comment:

Helena Haage said...

Jag har ändrat mig angående de orangea möblerna som jag här skriver ska vara i en undervåning till Lundby 1973. De är flyttade till en undervåning till Lundby 1972. (se ett senare inlägg)

Post a Comment