Monday 22 July 2013

Lundby och 1980-talet

Tänkte idag berätta om ett av mina "nyare" Lundbyhus. Det är den klassiska Göteborgsmodellen av årsmodellen som kom 1984 och som hängde med i några år.

 
Huset är i fint originalskick med avseende på tapeter och golv. Färgerna är mycket mer dämpade om man jämför med de tidiga 1980-tals husen och de från 1970-talet. Några tapetskador finns dock. Mitt hus är till allra största delen möblerad med inredning som fanns att köpa från Lundby under 1984-1986. Det är inte helt färdiginrett så detta blir en första titt. Bland annat så är det ju mycket tomt på väggarna.  
 

 
I vardagsrummet så har dockskåpet fått en öppen spis som var ny i Lundbys sortimentet 1984. Stereon med sin möbel kom 1986. Den charmiga Tv:n har motiv från ett Lundbydockskåp. Kul!  

 
I den andra halvan av vardagsrummet står en hylla som är otroligt lik Ikeas populära Billy-hylla. Den kom i Lundbys katalog 1984 och det runda pelarbordet med den lite speciella foten kom året efter, 1985. 

 
Badrumsinredningen med det havsblå kaklet kom 1986. I min version så har den tidigare ägaren kompletterat med en spegel ovanför handfatet samt bytt ut handduken. Duschslangen har visst också fått fötter. 

 
Spegelpiedestalerna är ju så mycket 80-tal och jättecharmiga tycker jag. De kom till försäljning 1984.

 
Köket har också speglar i sitt kakel samt att det nu fått vita köksluckor efter att de varit både röda, orangea och i furu, för att nämna några tidigare varianter. Det vita köket kom ut på marknaden 1984. Var vi så tokiga i speglar på 1980-talet?  

 
Sovrummet, till sist, har ett sovrumsmöblemang i furu och den lille har fått en spjälsäng. Alla sängmöblerna kom till försäljning 1984. Jag saknar fortfarande nattduksborden.  

No comments:

Post a Comment