Tuesday, 30 July 2013

Massor med mattor

Idag kom ett paket med en ansenlig mängd mattor i olika storlekar, modeller och färger, alla hemgjorda och gamla. Tack Ewa för leveransen.


Några av mattorna visste jag direkt var jag ville ha. Ger nedan några exempel. 


Lundby 1963 hade inte så många mattor så det huset fick flest. Här en liten brun/beige som passar utmärkt ihop med gungstol och bokhylla. 


I andra änden av vardagsrummet passade en liten broderad matta perfekt under soffbordet. 


Fick en till brun och beige matta som fick plats i hallen, också detta i Lundby 1963. 


I husets sovrum placerades en liten grårandig handvävd söt liten matta. 


Sista förändringen på mattfronten i Lundby 1963 blev i matsalen som fick en grön enfärgad matta under bordet. Svängde också runt bordet ett kvarts varv. Det blev bättre så här. Ser ni att mattans gröna färg går igen i tapeten bakom. 


I Brio/Lerro 1957/1958 blev det en ny köksmatta i läckert 50-tals prickigt som kontrasterar den blommiga lampan. Tror inte jag visat tidigare att det också kommit upp ett köksskåp i köket. 


Till sist fick det finska hemmabyggda huset en ny matta i sovrummet som är stickad fint randig. 

3 comments:

Helena Haage said...

Lite pinsamt men jag hade råkat lägga mattan under soffbordet upp och ner. Den är nu rättvänd.

Anonymous said...

Hej Helena!

Den reol, du har i Lundby huset 1963 i forrummet til badeværelset, ved du, om den solgtes før 1963? Jeg har en reol magen til, og den har jeg placeret i et af mine Lundby huse fra 50erne. Reolen er kanske ikke gammel nok til at være i huset fra 1950erne? jeg har ikke kunnet finde den lille reol i nogen Lundby kataloger, kun de lidt højere reoler i samme stil.
Mange hilsener Jutta fra Danmark

Helena Haage said...

Hej Jutta!
Ledsen att mitt svar dröjt något. Har också konsulterat Elisabeth (svenska dockhus)för jag var inte helt säker på svaret själv. Men Hyllan som står i hallen framför badrummet är från Lerro och tillverkades 58-63. Så det borde väl passa alldeles utmärkt i ett 50-tals hus också.
Med vänlig hälsning
Helena

Post a Comment